Концерт класичної музики на честь Вселенського Архиєрея Венедикта ХVІ 11 серпня 2012 року

У суботу ввечері, 11 серпня 2012 р., у внутрішньому подвір’ї літньої папської резиденції у містечку Кастель Ґандольфо, що розташоване неподалік міста Риму, відбувся концерт на честь Святішого Отця Венедикта ХVІ, який там проживає під час літніх місяців. Концерт під назвою «Бекманн грає на віолончелі» відбувся з двох причин: щоб відсвяткувати 90-ліття регенсбургської харитативної організації «Карітас» і відзначити великодушну працю для безпритульних німецького віолончеліста Томаса Бекманна.

Цей культурно-музичний захід став для Вселенського Архиєрея ще однією нагоду, щоб зустрітись із вихідцями своєї рідної німецької Баварії, де Папа народився і провів свої юнацькі роки. Під час цього приблизно годинного музичного заходу Папа мав нагоду ще раз побачити знайомих і дорогих йому людей та послухати твори своїх улюблених композиторів. Серед них: Клаудіо Монтеверді (1567-1643), Готтфрід Авґуст Гоміліус (1714-1785), Йоганн Пахельбель (1653-1706), Людвіг ван Бетховен (1770-1827), Ґабрієль Форе (1845-1924), Фелікс Мендельсон (1809-1847), Йозеф Ґабрієль фон Райнбергер (1839-1901), Моріс Жозеф Равель (1875-1937), Джованні Баттіста Перґолезі (1710-1736), Франс Лерндофер (44-річний органіст з Баварії).

Концерт на честь Святішого Отця був подарований німецькою дієцезіальною організацією «Карітас», яку обрав Томас Бекманн для своєї місії серед безпритульних. Музикант є засновником асоціації для допомоги безпритульним, що називається «Разом проти холоду», яку фінансово підтримують гонорари та збірки під час його виступів у храмах та театрах. Томас Бекманн зростав у містечку Дюссельдорф, у західній Німеччині, у родині музикантів. Вже з дитинства він відзначався своїм музичним талантом. І вже у 1980 році став учнем відомого маестро П’єра Фурнье, одного з найвідоміших віолончелістів минулого століття.

Взимку 1993 року, почувши вражаючу новину про смерть двох жінок, які замерзли на вулицях Дюссельдорфа, Томас розпочав допомогову кампанію – збір спальних мішків та найнеобхідніших речей для безпритульних. На основі цієї ініціативи кілька років пізніше було засновано асоціацію «Разом проти холоду». Швидкий розвиток та успіх доброчинної тієї асоціації уможливив ініціаторам вийти на національний рівень. До сьогоднішнього дня асоціація провела заходи у понад ста міста Німеччини, а у 2011 Томас Бекманн виступив із концертом у Японії, щоб підтримати постраждалих від землетрусу. А виступити перед Папою – це була давня мрія Томаса, яка в суботу стала дійсністю.

Радіо Ватикан

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.