Глава УГКЦ зустрівся з українськими душпастирями Італії та Іспанії

19 березня відбулася зустріч Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука) зі священиками-капеланами, що душпастирюють для українських мігрантів в Італії та Іспанії. Зустріч відбулась у рамках спільних великопосних реколекцій, які цього року душпастирі з України проходять у м. Ріано неподалік Рима.

«Я вдячний Богові, що дав мені можливість у другий день Великого посту бути разом із вами та молитися за наших людей, які змушені перебувати за межами своєї Батьківщини», – сказав Блаженніший Святослав на початку зустрічі. Глава УГКЦ поділився зі священиками своїми роздумами над проповіддю Святішого Отця Франциска з нагоди початку його служіння як Єпископа Рима: «Найголовніше словом, яке Папа Римський вживав, було слово «хранити». Зберігати Божі дари, що їх ми отримуємо в щоденному житті, та опікуватися людською особою – основні завдання кожного з нас, зокрема тих, кому поручені людські душі. Найбільша влада, яку має духовна особа, – це влада служити».

Згадуючи часи свого єпископського служіння в Аргентині, Предстоятель УГКЦ зазначив: «Кардинал Бергольо був для мене не лише тим, кому я довіряв, а й тим, хто мене сильно підтримував. Я мав нагоду багато з ним спілкуватися і він допомагав нам у всіх проблемах, з якими ми до нього зверталися». «Однак я ніколи не сподівався, що зустрінуся з кардиналом Бергольо при гробі св. апостола Петра, як це було сьогодні», – додав Блаженніший Святослав.

Окрім цього, Глава УГКЦ обговорив зі священиками головні засади душпастирської діяльності для мігрантів з України, наголосив на значенні реалізації Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року та закликав присутніх до «переосмислення наших методів душпастирського служіння відповідно до Божої волі в тих обставинах, у яких ми покликані служити нашим людям». На завершення візиту Блаженніший Святослав звершив Повечір’я з читанням Великого канону Андрія Критського.

Додамо, що священики-капелани, які душпастирюють для українських мігрантів в Італії та Іспанії, разом проводять великопосні реколекції. У них беруть участь: владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор, о. Марко Семеген (Італія) та о. Василь Бойко, національні координатори для душпастирства, та ще понад 50 священиків. Проводить реколекції ієромонах Студійського уставу Василь Захарусь.

Прес-служба УГКЦ в Італії

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.