Глава УГКЦ висловив співчуття з приводу загибелі священика Павла Жученка на Донеччині

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав висловив співчуття з приводу трагічної загибелі у Дружківці Донецької області священика Павла Жученка

Про це йдеться у листі-співчутті на адресу владики Онуфрія (Березовського), Митрополита Чернівецького і Буковинського, Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри Української Православної Церкви.

«Численні кулі, які завдали смерть Христовому священнослужителеві, зранили й наші серця та наповнили новим болем чашу страждань, що вилилася на нашу улюблену Батьківщину й наш народ, який із такими великими зусиллями і жертвами виборює своє право на гідне і свобідне життя у власній незалежній державі», – мовиться у листі Предстоятеля УГКЦ.

Блаженніший Святослав запевнив Місцеблюстителя УПЦ про молитву греко-католиків, щоб Всемилостивий Господь прийняв цю смерть як жертву цілопалення за кращу долю нашого народу та силою воскреслого Христа зіслав на нашу землю свій мир і визволення від темряви гріха, насильства та агресії.

«Просимо передовсім Всевишнього, щоб прийняв свого служителя, усопшого священноієрея Павла у своє Царство Небесне, там, де всі святі й праведні спочивають», – сказано в листі.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.