Глава УГКЦ висловив співчуття родині та близьким Ірини Калинець

31 липня 2012 року внаслідок важкої й тривалої недуги на 72-му році пішла з життя українська поетеса, прозаїк, публіцист, культуролог, літературознавець, діяч дисидентського руху, правозахисниця Ірина Калинець. Із цього приводу Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, висловив свої співчуття в листі до родини та близьких пані Ірини Калинець.

У листі-співчутті йдеться: «Протягом життя пані Ірина своєю активною діяльністю неодноразово доводила відданість рідному народові та ідеї незалежності нашої держави. Ще в молодому віці активно виступала на захист дисидентів, за що була заарештована й на довгі роки ув’язнена в далекі табори Мордовії. Та це її не зломило, і вже невдовзі вона знову бере активну участь у відродженні культурного й громадського життя Львова: читає лекції про В. Стуса; долучається до створення Клубу молодих учених, Товариства української мови та Народного Руху України». Також Блаженніший Святослав зазначає, що пані Ірина діяльно сприяла відродженню нашої Церкви, дочкою якої була й залишилася до самого кінця. «Останніми роками я часто контактував із пані Іриною, – пише у листі-співчутті Предстоятель УГКЦ, – cупроводжував її у філософських роздумах, які вона вела над Святим Письмом, що давало їй духовну поживу в цей важкий для неї час ». Передаючи слова підтримки родині померлої, Глава УГКЦ сказав, що разом з усією родиною, близькими й друзями УГКЦ із сумом та молитвою проводжає пані Ірину Калинець в останню путь, поручаючи її милосердю й вічній любові Небесного Отця.

«Нехай милостивий Господь прийме душу новопреставленої раби Божої Ірини у своє Небесне Царство, “де немає ні болізні, ні печалі, ні зітхання, але життя безконечне”», – написав у листі-співчутті Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.