Глава УГКЦ відвідав Рівне та Здолбунів

27 березня Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у рамках пастирського візиту до Луцького екзархату відвідав Рівне та Здолбунів.

Під час відвідин Рівного Блаженніший Святослав зустрівся з мером міста Володимиром Хомком. Глава Церкви подякував за можливість зустрітися та поспілкуватися з міською владою міста. «Рівненщина – земля святих людей. Тут глибоке культурне та освітнє коріння», – сказав Предстоятель УГКЦ.

Верховний Архиєпископ поділився планами щодо святкування в Києві 1025-літнього ювілею Хрещення Русі-України і закликав до святкування на місцях.

Блаженніший подякував за добре ставлення влади до Греко-Католицької Церкви. А Володимир Хомко наголосив на високому кредиті довіри до греко-католиків у місті та запевнив у своїй підтримці в будівництві та суспільній діяльності.

Глава Церкви нагадав, що УГКЦ здійснює як суспільну, так і харитативну діяльність. У Рівному вже подані документи на реєстрацію Благодійної організації «Карітас України».

На завершення зустрічі відбувся обмін подарунками. Блаженніший Святослав подарував Меру Бучацьке Євангеліє та медаль Блаженнішого Любомира. А Верховний Архиєпископ отримав від мерії альбом з краєвидами Рівного.

Потім Глава Церкви зустрівся зі студентами та викладачами Міжнародного економіко-гуманітарного університету. Розпочалася зустріч з відвідин каплиці, яку було споруджено на кошти студентів та викладачів.

Піст через любов – головна тема звернення Глави УГКЦ до молоді. Отець і Глава УГКЦ побажав плідного часу «віднайдення себе». Опісля студенти мали можливість поставити гостеві запитання, зокрема щодо моральності. На це Блаженніший Святослав відповів, що особа має жити за Божими заповідями, оскільки це єдиний шлях виконання всіх моральних стандартів. «Закон унеможливлює потрапляння в рабство гріха. Будьте вільними, бо Господь звільняє нас від рабства», – сказав він.

На закінчення перебування Блаженнішого Святослава в Рівному відбулася зустріч з громадою церкви Святого Миколая. У зверненні до громади Глава Церкви наголосив на важливості зростання у вірі апостолів та великого князя Володимира, насліддя від яких ми отримали. «Ми маємо бути вдячними за дар віри. Апостол Павло говорить, що віра – пізнання речей невидимих. Тому в нашому духовному житті саме віра є надзвичайно важливим чинником, котрий зумовлює рух у зростанні в чеснотах. Людина наділена великим потенціалом і силою, однак людина є обмеженою, і власне віра допомагає їй злетіти дуже високо», – зазначив Блаженніший Святослав.

«Любити треба ближнього, котрого бачимо, бо не можна буде полюбити Бога, якого не бачимо», – підсумував Предстоятель УГКЦ.

На закінчення настоятель храму о. Євген Остапенко подякував Блаженнішому Святославові за увагу до парафії і побажав Главі Церкви многая літа, адже саме 27 березня виповнилося два роки з часу інтронізації Глави Церкви.

Парафіяни храму Святих Петра і Павла міста Здолбунів та їхній настоятель о. Іван Хміль теж мали змогу зустрітися з Блаженнішим Святославом.

На закінчення кожен отримав благословення та іконку Оранти з рук Отця і Глави УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами visitlutsk.blogspot.com

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.