Глава УГКЦ відвідав Дубенський замок та зустрівся із молоддю

У третій день канонічної візитації Луцького екзархату УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, відвідав Державний історико-культурний заповідник м. Дубно, який включає в себе Дубенський замок. Про це повідомив о. Володимир Зінько.

Директор заповідника Леонід Святославович Кічапі провів Блаженнішого Святослава залами замку, де знаходяться історичні експонати: книжки, зброя, нагороди, грошові одиниці різних періодів та багато іншого. Варто зазначити, що візитівкою Дубенського замку є колекція старовинних ікон XVI ст. На завершення екскурсії Глава Церкви зустрівся із працівниками замку. «Сьогодні ви тут творите історію», – наголосив Блаженніший Святослав, додаючи, що будівля замку сама по собі, без людей, є мертвою.

Увечері того ж дня Предстоятель УГКЦ зустрівся з молоддю в Палаці молоді і спорту м. Дубно. Під час спілкування з молодими людьми Блаженніший Святослав наголосив, що «піст є часом для того, щоб ми вчилися шанувати ближнього, поважати його гідність». Верховний Архиєпископ УГКЦ згадав про Мелетія Смотрицького, Полоцького архиєпископа, Вітебського і Мстиславського єпископа. Свого часу він написав низку антиуніатських творів, за що зазнав переслідувань з боку польських властей. Однак з часом перейшов до УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.