Глава УГКЦ уперше бере участь у ХІІІ Звичайній Загальній Асамблеї Синоду Єпископів Католицької Церкви

7 – 28 жовтня 2012 року у Ватикані відбувається ХІІІ Звичайна Загальна Асамблея Синоду Єпископів, присвячена темі «Нова євангелізація для передавання віри». Серед десяти Глав Східних Католицьких Церков, які беруть участь у цьому форумі, – Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

Від УГКЦ у Папському Синоді також беруть участь два владики, які були обрані для цього спільним голосуванням на Синоді Єпископів УГКЦ минулого року, що відбувся у Бразилії: Владика Тарас (Сеньків), Апостольський адміністратор Стрийської єпархії, та Владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців-греко-католиків в Італії та Іспанії. Як стало відомо, Архиєпископ Никола Етерович, Генеральний секретар Синоду Єпископів, після попереднього затвердження Святішим Отцем призначив експертів та спостерігачів на це синодальне зібрання. Серед експертів та спостерігачів Синоду є також с. Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Катехитичної комісії УГКЦ.

На думку Блаженнішого Святослава, ХІІІ Загальна Асамблея Синоду Єпископів є надзвичайно важливою подією в житті Католицької Церкви, адже «в такий спосіб Святіший Отець управляє Церквою разом із єпископатом». «Це є прикладом єпископської колегіальності, відповідно до якої сьогодні Вселенська Церква живе і діє», ? пояснив Предстоятель УГКЦ.

Говорячи про тематику цьогорічного Папського Синоду, Блаженніший Святослав зазначив: «Мова буде йти, зокрема, про те, як новими способами і з новим запалом передавати християнську віру та цінності, що з неї випливають, у нову глобалізовану постмодерну культуру, яка сьогодні формується у світі», ? зазначив Глава УГКЦ.

Варто зазначити, що Блаженніший Святослав уперше бере участь у такому форумі Католицької Церкви з моменту його обрання Главою УГКЦ. «Для мене це нагода особисто поспілкуватися із Святішим Отцем та делегатами з інших країн світу. Таким чином ми зможемо представити різні контексти проповідування Божого Слова в УГКЦ і звернутися із своїми пропозиціями до синодальних отців, щоб спільно підвищити ефективність проголошення Божого Слова як в Україні, так і за її межами», ? сказав Блаженніший Святослав.

Цікавим є те, що із 262 учасників, які беруть участь у Папському Синоді, вихідцями Європи є 103 особи, Америки – 63, Африки – 50, Азії -39 та Океанії -7. Учасниками Синоду є 6 патріархів, 49 кардиналів, 3 верховних архиєпископи, один з яких є кардиналом, 71 архиєпископ, 120 єпископів та 14 священиків.

З огляду на виконуване служіння, отцями Синоду є 10 Глав Східних Католицьких Церков, 32 президенти Єпископських Конференцій, 26 керівників дикастерій Римської курії, 211 ординаріїв та 11 єпископів-помічників.

 

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.