Глава УГКЦ у Канаді

31 травня 2012 року Блаженніший Святослав (Шевчук) прибув до Едмонтонської єпархії в рамках свого першого пастирського візиту до Канади.

Предстоятеля УГКЦ в аеропорту м. Калґарі привітав Владика Давид (Мотюк), Єпарх Єдмонтонський, разом із представниками духовенства, чернецтва та мирян єпархії, – повідомила с. Еммануїла Харишин, СНДМ.

2 червня Блаженніший Святослав (Шевчук), Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви,  взяв участь у святкуваннях 100-літнього ювілею парафії Успіння Пресвятої Богородиці у м. Калґарі. Під час Божественної Літургії, яку він відслужив у співслужінні з Владикою Давидом (Мотюком), Єпархом Едмонтонським, та єпархіальним духовенством, Предстоятель УГКЦ запросив всіх присутніх спільно віддати подяку та хвалу Господеві «за це століття віри, а також за тих всіх минулих і теперішніх парафіян, які доклали багато зусиль до розбудови та життя цієї парафії».

У своїй проповіді Блаженніший Святослав згадав про тих перших українських поселенців, які, прибувши до нової та незнаної країни, часто не маючи власного житла і живучи в землянках, найперше будували храми, місця перебування Божої слави, завдяки чому вони зберегли найцінніше, що привезли з собою у далекий край – віру в Бога та свою багату національну культуру. Звертаючись до прикладу Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою цієї парафії, Глава УГКЦ закликав усіх «наслідувати Її та ставати храмом живого Бога, – храмом, який допоможе нести цей скарб віри у майбутні століття».

Відтак на святковому бенкеті Владика Давид (Мотюк) привітав Блаженнішого Святослава, який розпочав свій десятиденний візит до Української Греко-Католицької Церкви в Канаді. «Знаком великого благословення є для нас ваша присутність, як нашого особливого гостя та духовного батька. Ваше перебування між нами є видимим знаком вашої любові та служіння Українській Греко-Католицькій Церкві у всьому світі. Також і наше святкування тут, у Калґарі, є більш радісним та величним завдяки вашій присутності між нами», – сказав Єпарх Едмонтонський.

Під час бенкету Главу УГКЦ також щиро вітали представники канадського парламенту, провінційної та місцевої влади, співбрати з Православної Церкви, а також делегати різних місцевих спільнот.

3 червня, у празник Зіслання Святого Духа, Блаженнішого Святослава зустрічали парафіяни та гості ще одного храму УГКЦ у м. Калґарі – Святого первомученика Стафана. Після Архиєрейської Божественної Літургії Предстоятель УГКЦ вручив подяки катехитам Едмонтонської єпархії, які в минулому і тепер присвячують своє життя релігійному навчанню дітей, молоді та дорослих.

Відтак, із 6 червня, Блаженніший Святослав перебуватиме в Едмонтоні, де запланована низка зустрічей з духовенством і чернецтвом єпархії, учнями двомовних католицьких шкіл, молоддю, членами мирянських організацій. Зокрема в суботу, 9 червня, в цьому місті за участю Предстоятеля УГКЦ пройдуть святкування, приурочені до 100-ї річниці призначення першого єпископа УГКЦ в Канаді – Микити (Будки). Останнього дня свого візиту до Канади, 10 червня, Блаженніший Святослав відслужить Архиєрейську Божественну Літургію в катедральному храмі Святого священномученика Йосафата.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.