Глава УГКЦ: «Священик повинен бути апостолом Божого милосердя»

«Скликаючи вас на цей Форум, я прагнув роздумати з вами над важливою формою душпастирства емігрантів, якою є Свята Тайна Сповіді. Адже вона є важливою для того, щоб на належному рівні промовити до серця українського емігранта. Бо священик є тим, кого посилає Господь для того, щоб він дав знак вислухання молінь і прохань віруючій людині», – про це йдеться у відео-зверненні Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави УГКЦ, до учасників Форуму священиків УГКЦ у Західній Європі, який розпочався 3 грудня у Фатімі (Португалія).

На думку Верховного Архиєпископа УГКЦ, душпастир є той, хто готовий почути людину, яка немає кому поскаржитися і просити допомоги. За його словами, Сповідь – це час і простір, коли Господь своєю благодаттю зціляє душевні рани людини, а священик повинен бути апостолом Божого милосердя. «Вам, що зібралися в особливому духовному марійському місті Європи – Фатімі (Португалія ), щиро дякую за те, що відповіли на мій заклик», – продовжує він. – «Адже, можливо, вперше в історії УГКЦ наші священики зібралися у Західній Європі на такий високий священичий Форум».

Крім цього, як зауважив Першоієрарх УГКЦ, важливим є те, щоб кожен хто шукає Бога, знайшов священика, який готовий слухати сповіді. Священики повинні бути доступними до людей і бути готовими відкривати їм двері Божого милосердя. «Збирати во єдино» священство та єпископат Церкви, на його думку, означає будувати її. Бо там, де люди розкидані і розсіяні, «собирання во єдино» означає будувати Церкву, як Тіло Христове. «Наша Церква сьогодні у Західній Європі існує у різних країнах. Тут у нас проголошені єпархії, екзархат, Апостольська візитатура для українців греко-католиків в Італії та Іспанії. Тому така зустріч є необхідною формою для розуміння того, як нам будувати наші структури і плекати єдність нашої Церкви поза межами України з матірною Церквою в Україні», – пояснив Глава УГКЦ.

«Нехай Господь благословить цю першу зустріч і допоможе вам бути добрими пастирями, що йдуть шукати блудливих овець, яких є багато в країнах еміграції», – додав наостанок Блаженніший Святослав (Шевчук).

Додамо, що Форум проходить під гаслом «Євангелізація: чи віримо, що вона можлива?». З’їзд, що передбачає обговорення й оцінювання душпастирської ситуації УГКЦ у Західній Європі, ставить собі за мету, насамперед, налагодження співпраці між церковними структурами УГКЦ у країнах Західної Європи. У цьому контексті прозвучать доповіді понад десяти досвідчених осіб у ділянці літургійного життя, катехизації, шкільництва, тощо.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.