Глава УГКЦ очолив хіротонію та інтронізацію нового єпископа єпархії Святого Йосафата в Пармі

4 листопада 2014 року в катедральному соборі Святого священномученика Йосафата в м. Пармі, штат Огайо (США), Глава УГКЦ Блаженніший Святослав очолив хіротонію та інтронізацію новообраного Правлячого єпископа єпархії Святого Йосафата в Пармі Богдана (Данила).

Співсвятителями під час хіротонії були владика Павло (Хомницький), Єпарх Стемфордський, та владика Іван (Бура), Єпископ-помічник Філадельфійський, який до цього часу рівно ж був Апостольським адміністратором єпархії в Пармі.

У торжественній Літургії також взяли участь численні архиєреї, священики, диякони, богопосвячені особи та миряни Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви, Маронітської Католицької Церкви та Української Православної Церкви з різних кутків США, Канади, України та Казахстану.

Під час проповіді, яку Блаженніший Святослав виголосив українською та англійською мовами, Глава УГКЦ зазначив, що єпископ, серед інших обов’язків, покладених на нього, повинен бути «світлом для тих, що у темряві». За словами Глави УГКЦ, «Господь Бог посилає свого єпископа для своєї Церкви в особливий час. Можна сказати, що сьогодні велика частина світу перебуває в темряві. Як багато сьогодні людей […] звертають свої очі до Церкви, тому що часом темрява зневіри, розгубленості турбує їх, і тільки з Церкви виходить світло правди й істини, яке показує їм дорогу в їхньому житті». Тому, звертаючись до владики Богдана, першоієрарх УГКЦ зазначив: «У вашому служінні нехай ваші очі будуть постійно звернуті до Джерела небесного світла».

Після Літургії представник Апостольського нунція в Сполучених Штатах Америки зачитав буллу від Вселенського Архиєрея про підтвердження вибору нововисвяченого архиєрея на єпископа та вручив її владиці Богданові, після чого той звернувся до присутніх зі словом.

Відео хіротонії та інтронізації владики Богдана (Данила).

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.