Глава УГКЦ: Насилля ніколи не є конструктивним способом вирішення проблем

Смерті під час Євромайдану стали подією, яка потрясла все українське суспільство і певною мірою його «протверезила»… Насилля ніколи не є конструктивним способом вирішення проблем. Існує важлива моральна норма: мета не виправдовує засобів її досягнення, бо не можна досягати святої мети злочинними засобами, шахрайством, неправдою, приватною амбіцією чи вбивством. Про це сьогодні сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, в інтерв’ю для журналу «Фокус», яке готується до друку.

За його словами, такі «силові, швидкі засоби досягнення мети» є оманливими. Тому всі Церкви одностайно навчають про необхідність мирного спротиву. «Коли поглянемо в історію людства останніх століть, то побачимо, що війни завжди приносили горе. Проте є три приклади мирного спротиву, які назавжди змінили обличчя людства. Їх очолювали Махатма Ганді, Нельсон Мандела та Мартін Лютер Кінг. Ці особи змінили світ ненасильницьким спротивом», – продовжує Глава Церкви.

За його словами, така дорога є довшою і вимагає духовної величі. «Пригадаймо рух шістдесятників у СРСР та історію катакомбної УГКЦ, яка стала найбільшою групою соціального спротиву проти комуністичної диктатури. Ні одні, ні другі не брали до рук зброї, а брали до серця глибокі духовні й моральні засади. Потрібно охолодити «гарячі голови» і йти до мирного спротиву, що є духовною боротьбою в протистоянні добра і зла», – Предстоятель УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.