Глава УГКЦ молився в одній із наймолодших парафій Київської архиєпархії

Глава УГКЦ молився в одній із наймолодших парафій Київської архиєпархії

У четверту неділю Великого посту, 15 квітня 2013 року, Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, молився у с. Северинівці, що на Київщині, в одній із наймолодших парафій Київської архиєпархії УГКЦ. Таким жестом Глава Церкви хотів запевнити вірних цієї парафії, що ієрархія Церкви про них пам’ятає та всіляко їх підтримує.

«Ми часом не вповні усвідомлюємо того, що людина є духовною істотою, – сказав Блаженніший Святослав під час проповіді (слухати) на Божественній Літургії. – Адже все те, що з нами відбувається в тілесному, матеріальному світі, навіть наші психологічні переживання, є виявом духовної сфери людини».

Як зауважив проповідник, Ісус Христос – повний Духа Святого і Він прийшов для того, щоб увести людей у Боже «товариство». Глава УГКЦ пригадав, що цього року, який є Роком віри, католики світу дякують Господу за дар віри, який «стільки часу на наших землях плодоносить». «Віра – це відкритість людини до Бога і її здатність сприйняти Божого Духа. Лише тоді, коли людина вірує, Бог може сповнити її своїм життям і духом, зробити її своїм приятелем», – сказав Блаженніший Святослав.

«Просимо Бога, щоб Він робив нас щоразу більшими у вірі. Адже, якщо Дух Божий буде серед нас і в нас, то всі гріхи і немочі можна буде подолати», – завершив він.

Після Літургії Глава УГКЦ поспілкувався з парафіянами, оглянув катехитичний клас та відвідав будівництво храму.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.