Єпископи УГКЦ молилися на гробі святого апостола Павла

18 лютого єпископи УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ, молилися Архиєрейську Божественну Літургію на гробі святого апостола Павла в соборі на честь його імені в Римі (furi le mura).

Архиєрейська Літургія в соборі Святого Павла є частиною програми паломництва єпископів Синоду УГКЦ  до гробі верховних апостолів в Римі, яке, згідно з церковною практикою, здійснюється кожних 5 років.  Звертаючись до паломників, Блаженніший Святослав пригадав, що “апостол Павло був апостолом миру. Йому належать слова, що Христос є наш мир, а Його смерть на хресті навіки примирила Бога з людиною, а відтак людей між собою. Ми сьогодні прибули сюди, щоб на його гробі просити миру у нашій державі”.

Після Літургії вірні молилися молитовний гімн “Боже великий, єдиний”, а єпископи зійшли до гробу апостола Павла, щоб там помолитися за мир в Україні.

Участь у Богослужінні взяли також настоятелі та представники ректоратів різних інституцій УГКЦ в Римі, студенти з України, що навчаються у папських університетах, духовенство, монашество та вірні УГКЦ в Італії. Богослужіння супроводжував співом змішаний хор Українського папського інституту та папської колегії “Руссікум”.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

http://news.ugcc.ua/

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.