Духовно-екологічна конференція в Прикарпатському лісогосподарському коледжі

22 травня 2014 року Божого в конференц-залі Прикарпатського лісогосподарського коледжу, що в місті Болехові, відбулася духовно-екологічна конференція на тему «Відповідальність за створіння сьогодні – запорука для настання завтра» для студентів першого курсу вищеназваного коледжу. Цей захід був ініційований Бюро з питань екології та проведений за підтримки дирекції коледжу на чолі з керівником Юрієм Черневим.

На початку зустрічі доповідач о. Михайло Дзуль пригадав присутнім те, що сам Господь Бог велів людині «порати і доглядати» (Бут. 2, 15) створений Ним світ, однак людство, особливо в останнє століття, перетворилося з «доброго господаря» на «поганого орендаря», котрий максимально експлуатує Боже створіння для власного збагачення.

Внаслідок інтерактивного спілкування присутні окреслили екологічні проблеми регіону та пов’язані з ними наслідки. Це дало змогу доповідачеві підвести студентів до усвідомлення того, що споживацький підхід є шкідливим не тільки для природи, а й для самої людини, оскільки несе загрозу для її життя. «Особлива небезпека полягає в тому, що не тільки фізичне життя людини є під загрозою, а й свою душу людина може занапастити, бо порушує аж дві Божі заповіді – “Не вбий” і “Не кради”» – наголосив о. Михайло. Бережливо ставлячись до всього Божого створіння, людина дбає про прийдешні покоління, а також відкриває перспективу спасіння власної душі.

На завершення зустрічі доповідач передав для бібліотеки коледжу комплект видань Екобюро, а всі присутні отримали пам’ятні календарики зі святим Папою Іваном Павлом ІІ, який заклав основи вчення Церкви про відповідальність за навколишнє середовище і весь створений Богом світ.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.