Дружні стосунки УПЦ КП і РКЦ в Одесі – приклад толерантності та міжконфесійного миру

В Одесько-Балтському єпархіальному управлінні єпископ Одеський і Балтський Марк прийняв єпископа-ординарія Одесько-Сімферопольської дієцезії РКЦ Броніслава Бернацького. На зустрічі також був присутній настоятель кафедрального костьола Успіння Пресвятої Богородиці м.Одеси прелат Йозеф Павлюк.

Єпископ Броніслав Бернацький розповів, що протягом багатьох років Одесько-Балтську єпархію Київського Патріархату та Одесько-Сімферопольську дієцезію пов’язують дружні відносини, які є справжнім прикладом толерантності та міжконфесійного миру в Одесі.

На запрошення єпископа Марка високі гості відвідали кафедральний собор Різдва Христового м.Одеси та недільну школу собору. Владика Марк розповів єпископу Броніславу історію найстарішого храму Одеси та сучасне життя громади кафедрального собору. Єпископ Броніслав Бернацький вклонився часткам мощей святого апостола Марка та святої великомучениці Варвари, які зберегаються у вівтарі собору Різдва Христового.

На пам’ять про зустріч єпископ Броніслав подарував єпископу Марку ікону Пресвятої Богородиці “Ченстоховська”, а владика Марк подарував єпископу Броніславу ювілейне видання про церковний шлях Патріарха Філарета.

У зустрічі з єпископом-ординарієм Броніславом Бернацьким також взяли участь секретар єпархіального управління архімандрит Микита (Сировегін) та представник єпархії з міжконфесійних відносин протоієрей Сергій Вознесенський.

http://cerkva.info/uk/

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.