Для престолу Патріаршого собору опечатали мощі святих

З благословення Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави УГКЦ, голова місії “Постуляційний центр беатифікації та канонізації святих УГКЦ” о. Полікарп Марцелюк та секретар Блаженнішого Святослава о. Олег Олекса опечатали мощі святих для престолу Патріаршого собору. Чин опечатування мощів відбувся 15 серпня 2013 року.

За уставом, мощі вкладають у чотири кути та в центр престолу храму під час освячення. У Патріаршому соборі Воскресіння Христового в престол будуть покладені мощі апостолів Петра, Павла та Андрія Первозванного, Пап Климента Римського та Мартина, котрі загинули на українських землях, святого священномученика Йосафата, блаженних священномучеників ХХ століття Миколая Чарнецького та Йосафата Коциловського.

Отець Полікарп розповідає, що мощі для Собору знаходилися в мощовиках для інкрустації в ікони під сургучевими печатями, що засвідчує їхню автентичність. Ці мощовики розкривають і мощі розподіляють в спеціально підготовлені місією “Постуляційний центр беатифікації та канонізації святих УГКЦ” пергаментні конверти, які запечатуються і потверджуються сургучевою печаттю Блаженнішого Святослава.

 

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.