Якщо ми святкуємо Великдень, але через хабарництво нищимо нашу державу, то немає сенсу в такому святкуванні…

Цього Великодня хочу запросити вас до дуже конкретної переміни. Нехай кожен сьогодні запитає себе: чи я даю хабарі і беру їх? Бо кожен, хто бере хабарі, має на руках кров Небесної сотні, подібно як ті, хто кричав, щоб розіп’яли Ісуса, мали на руках Його кров.

З такою пропозицією звернувся Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав до всіх людей в інтерв’ю для «5-го каналу», яке вийшло в ефір 20 квітня 2014 року, у день Воскресіння ГНІХ. Це він сказав, відповідаючи на запитання, як святкувати Великдень, щоб святкування мало позитивні наслідки.

Предстоятель Церкви пригадав, що однією з головних цілей «революції гідності, що відбувається в Україні, є лікування держави від корупції». Він зазначив, що люди пропонують це робити лише на рівні вищих ешелонів влади. Проте правдою є те, що середня і нижча ланка є більш корумпованими.

«Корупція на цьому рівні найбільше роз’їдає нашу країну», ? пояснив Предстоятель УГКЦ. Він підкреслив: «Якщо ми сьогодні, з одного боку, святкуємо Великдень, а з іншого – через хабарництво нищимо нашу державу, то сенсу в такому святкуванні немає».

«Я б волів, аби кожен, хто святитиме цього року Пасху, поборов корупцію як на особистому, так і на суспільному рівні», ? додав Блаженніший Святослав у великодньому інтерв’ю для «5-го каналу».

Згодом ми опублікуємо повну версію розмови, що сьогодні не можемо зробити через технічні негаразди. Стежте за нашими повідомленнями.

 

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.