Близько 20 тис. осіб взяли участь у Хресній ході вулицями Львова

У Хрестопоклонну неділю, 7 квітня 2013 року, в яку цьогоріч за збігом святкуємо празник Благовіщення Пресвятої Богородиці, вулицями Львова пройшла молитовна Хресна дорога, організована Львівською архиєпархією УГКЦ. Очолив хресну ходу владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Цього року в молитві взяли участь близько 20 тис. осіб. Серед них духовенство, монашество, студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа, представники влади міста й області, ректори львівських вищих навчальних закладів та численні віряни, які бажали молитовно пережити з Христом Його дорогу до Воскресіння через Голгофу.

Молитва розпочалася о 16:00 перед храмом Архистратига Михаїла (вул. Винниченка, 22) і тривала понад чотири години, завершившись перед архикатедральним собором Святого Юра (пл. Святого Юра, 5).

Під час Хресної дороги на кожній молитовній стації відбувалися читання Євангелія. Відтак ієромонахи Василіанського чину (провінції Найсвятішого Спасителя в Україні) виголошували духовні науки про Хрест Господній і його значення в житті християнина, про віру, свідчення її та відповідальність передати це нащадкам. Нагадаємо, що молитовна хода присвячена Року віри, що його офіційно проголосив в УГКЦ Синод Єпископів, який відбувся 9-16 вересня 2012 року в м. Вінніпезі (Канада).

Митрополит Львівський перед собором Святого Юра виголосив завершальну науку, в якій закликав з’єднатися думками із розп’ятим Христом на Хресті та Його смертю на ньому. «Він – Син Божий, правдивий Бог, прийняв такі жорстокі муки та катування за мої і наші гріхи. Тут ніхто не може звинувачувати тільки фарисеїв, садукеїв, Каяфу чи Пилата, кожен і кожна із нас винні своїми гріхами за смерть Спасителя!» – наголосив владика Ігор.

Насамкінець архиєрей подякував усім за спільну молитву та уділив архипастирське благословення. Великий дерев’яний хрест, який по черзі несли представники громадськості Львова, був піднесений на подвір’ї перед собором Святого Юра, щоб вірні могли прикластися до стіп хресного знамення.

Прес-служба Львівської архиєпархії

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.