Блаженніший Святослав зустрівся з Архиєпископом Клаудіо Марія Челлі

21 травня у своїй заміській резиденції під Києвом Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) прийняв президента Папської ради соціальної комунікації Архиєпископа Клаудіо Марію Челлі.

На зустрічі також були Блаженніший Любомир (Гузар) і Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду УГКЦ. Під час розмови сторони обговорили важливість ведення Церквою комунікаційної діяльності, зокрема через нові медіа, у тому числі соціальні мережі.

Візит Його Високопреосвященства Клавдіо Марії Челлі до України викликав у Блаженнішого Святослава певні асоціації: «Іван Павло ІІ свого часу долучився до повалення Берлінської стіни, яка роз’єднувала Європу на два світи. Так само і ваш візит в Україну зумовлює повалення стіни, яка існує в галузі комунікацій в Україні», – сказав у своєму слові Предстоятель УГКЦ.

На завершення зустрічі Блаженніший Святослав подарував папському дипломату ікону Пресвятої Богородиці та збірник фото- і аудіоматеріалів з першого року його предстоятельського служіння.

Нагадаємо, візит президента Папської ради соціальної комунікації триватиме в Україні з 20 до 24 травня. Його Високопреосвященство Клавдіо Марія Челлі прибув на запрошення Блаженнішого Святослава.

Клаудіо Марія Челлі в 1970 році вступив на дипломатичну службу Папського Престолу. Ніс службу при Апостольський нунціатурах у Гондурасі, Аргентині та на Філіппінах, у 1996 році був висвячений на єпископа Папою Іваном Павлом II. Провідний спеціаліст з міжнародних відносин, деякий час займався відносинами з Китаєм і В’єтнамом, був членом різних делегацій, що направлялися на Схід. У 2007 році Папа Венедикт XVI призначив його президентом Папської ради з соціальних комунікацій та президентом Бібліотеки фільмів Ватикану. У 2009 року призначений Папою Венедиктом XVI президентом ради директорів Центру телебачення Ватикану.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.