Блаженніший Святослав закликав до безперервної молитви за мир і кращу долю України

Блаженніший Святослав, зважаючи на суспільно-політичну ситуацію в Україні, закликав всіх вірних Церкви та людей доброї волі до безперервної молитви за кращу долю для нашого народу. “Прошу всіх молитися, щоб Господь подав свою мудрість нашому суспільству загалом і кожному громадянину зокрема. Молімося, щоб Він не допустив до кайданів зла, але своїм миром і мудрістю звільнив наш народ від усього того, що його поневолює, а відтак простелив йому шлях у майбутнє”, – зазначив Глава УГКЦ.

До цієї загальноукраїнської молитви Блаженніший Святослав просить долучитися не тільки духовенство і монашество, а й усіх мирян. “Приходьмо до храму – хто коли може, у будь-яку пору дня і ночі – і молімося до Господа за кращу долю українського народу!” закликав Глава Церкви.

При всіх монастирях і парафіях, зокрема в Києві, мають бути організовані пункти, в яких “можна було б прийняти тих, хто потребує допомоги та духовної підтримки, або просто місця, де вони могли б зігрітися та за потреби відновити свої фізичні сили”.

Вже сьогодні усі греко-католицькі храми в Києві  відчинені для потребуючих і у них проводиться безперервна молитва. “Молитва і діла милосердя – це ті дві заповіді любові, що їх ми сьогодні повинні сповнити, щоб Господь Бог подарував нам мирне розв’язання цієї непростої ситуації, в якій перебуває зараз наша Україна”.

Блаженніший Святослав закликав усіх вірних УГКЦ, які прибувають до Києва, “у мирний спосіб висловлювати свою позицію на Майдані, приходити до наших храмів у Києві і долучатися до загальнонаціональної молитви”.

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.