Блаженніший Святослав відслужив поминальну Святу Літургію за жертви Голодомору в Римі

Християнська пам’ять не є пам’яттю злоби чи жалю, але перемінюється в молитву. На це звернув увагу Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, проповідуючи у переповненій базиліці Святої Софії в Римі у суботу, 23 листопада 2013 року, коли в Україні та по всьому світі поминають жертви Голодомору українського народу 1932-1933 років. У спільній молитві, як зазначив Глава УГКЦ, єдналася «уся наша помісна Українська Греко-Католицька Церква, адже співслужили єпископи з Канади, США, Бразилії, з європейських країн та різних митрополій і єпархій української землі», а також численні священики, які служать у Римі та Італії, і ті, які прибули на прощу з нагоди 50-ї річниці покладання мощей святого Йосафата в базиліці святого Петра. Були присутні представники дипломатичного корпусу, зокрема, Посол України в Італії та Посли України і Польщі при Святому Престолі.

Говорячи про гімн, яким християни проводжають у вічний спокій померлих «Вічная пам’ять», Глава УГКЦ зазначив, що не йде мова про людську пам’ять, яка «не є вічною» але про Божу, бо «Бог пам’ятає про кожного з нас».

Слухати проповідь: RealAudioMP3

Богослужіння закінчилося архиєрейською панахидою та запаленням «свічки пам’яті».

Наприкінці Блаженніший Святослав подякував всім за те, що базиліка Святої Софії була переповнена та запросив вірних численно зібратися на Святу Літургію в базиліці святого Петра у понеділок, 25 листопада, яку буде відслужено на головному престолі і наприкінці якої Папа Франциск прийде привітати українських паломників: RealAudioMP3

Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.