Блаженніший Святослав: “Сьогодні соборно маємо привітати переможця цих президентських перегонів Петра Олексійовича Порошенка”

«Сьогодні соборно маємо привітати переможця цих президентських перегонів Петра Олексійовича Порошенка із всенародним вибором, з тою довірою, яку йому висловив український народ, з тим великим даром відповідальності, яку на нього поклав Господь Бог», – сказав Предстоятель Церкви під час проповіді на свято Вознесіння Христового в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Блаженніший Святослав також привітав «увесь український народ з цією подією, яка, безперечно, стане ще одним кроком у спасінні нашої соборної держави, – ще одним кроком, аби запанували мир і злагода в нашому народі».

Верховний Архиєпископ відзначив символізм у тому, що саме в пасхальний час, перед Вознесінням Христовим, завершився етап виборів нового Президента нашої держави.

Водночас Глава Церкви наголосив усім і кожному, що, обравши Президента, ми, християни, «не маємо права стати сторонніми спостерігачами, як одна людина виконуватиме своє завдання». «Ми не маємо права перекласти збереження і розвиток нашої держави тільки на одну людину. Не можемо стати лише суддями тих, кому ми довірили ті чи інші уряди в нашій державі. Ми повинні відчувати свою співпричетність і співвідповідальність за долю рідного народу і нашої держави», – наголосив проповідник.

Блаженніший Святослав також пом’янув усіх тих, хто віддав своє життя за волю і незалежність українського народу. «За наших військовослужбовців, які загинули на Сході України, за тих, які віддали своє життя в Небесній сотні на Майдані, будемо просити в Господа, аби прийняв їх разом із Христом у небесну славу», – сказав Предстоятель.

За його словами, сьогодні мусимо висловити співчуття і молитися за рідних і близьких тих, що загинули. «Щоб Господь Бог оздоровив їх душевно і тілесно», – побажав Глава Церкви.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.