Блаженніший Святослав про актуальність теперішнього Синоду Єпископів для життя католиків в Україні

11 жовтня 2014 року Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, що бере участь в Синоді Єпископів у Ватикані, присвяченому викликам душпастирства сім’ї, провів зустріч із журналістами, під час якої відповів на запитання англійською, італійською та українською мовами, розповідаючи про перебіг Синоду, про особливий досвід, котрим у цьому контексті може поділитися УГКЦ та про теперішню суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Відповідаючи на запитання журналістки англійської редакції Радіо Ватикану, він, зокрема, розповів про особливу роль, яку під час комуністичного режиму в Україні відіграла сім’я для збереження та передавання віри та в захисті людської гідності, а також розповів про пропозиції, зроблені синодальним отцям у світлі східної християнської духовності.

Промовляючи по-італійськи, Блаженніший Святослав закликав міжнародну спільноту вдатися до всіх можливих засобів посередництва, аби хитке й практично одностороннє перемир’я в Україні змогло дозріти до справжнього та тривалого миру. Він також подякував Єпископській Конференції Італії за підтримку й солідарність, прохаючи, щоб її і надалі не бракувало, зважаючи на те, що в Україні нараховується майже півмільйона тимчасово переміщених осіб.

А ось що Глава УГКЦ розповів про значення теперішнього ватиканського Синоду в житті Вселенської Церкви та українських католиків зокрема: (слухати).

Чи для України є актуальними теми Синоду, які особливо наголошуються у західних ЗМІ, такі як захист ненародженого життя, контрацепція, душпастирство розлучених? Таким було наступне запитання, на що Блаженніший Святослав відповів: (слухати).

Він також поділився думками про те, що робить і що повинна робити Церква, щоб відповісти на ці виклики: (слухати).

Глава УГКЦ також відповів на запитання про те, яких рішень слід чекати за підсумками теперішнього надзвичайного синодального зібрання, зважаючи на те, що наступного року запланована Звичайна загальна асамблея Синоду Єпископів: (слухати).

Радіо Ватикану

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.