Блаженніший Святослав очолив Святу Літургію в базиліці Святої Софії в Римі: час чинити добро є тепер

У неділю, 23 лютого 2014 р., Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, відслужив Святу Літургію в базиліці Святої Софії в Римі. Богослужіння, на яке зібралась численна громада вірних з Риму та інших міст Італії, відбувалося в атмосфері загальнонаціональної жалоби та поминання полеглих у ці дні на вулицях Києва та інших міст України.

У світлі євангельської притчі про страшний суд, Блаженніший Святослав під час проповіді зауважив, що стається з людиною, яка почувається безкарною, наголосив на важливості солідарності та закликав не забувати про поранених і скалічених також і після того, як врегулюється суспільно-політична ситуація. Він також підкреслив, що цими днями Україна втратила свій цвіт, адже загиблі – це молодь, викладачі, митці… Промовляючи по-італійськи, Глава УГКЦ наголосив на важливості солідарності, представивши слухачам ситуацію в Україні. Слухати проповідь: RealAudioMP3

Після Святої Літургії Блаженніший Святослав, владика Гліб Лончина, Єпарх УГКЦ в Лондоні, та присутнє духовенство очолили Панахиду за загиблих, після чого процесійною ходою перейшли до меморіалу полеглих, приготованого з цією нагоди на внутрішньому подвір’ї, де поклали запалені свічки.

Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.