5 вересня в Католицькому освітньому центрі імені кардинала Кеніга, м. Відень (Австрія), відбувся міжнародний симпозіум на тему «Час створіння у житті Церкви»

Учасники екологічно-екуменічного заходу заслухали низку доповідей на тему сучасних екологічних викликів, а також біблійно-богословського підґрунтя «Часу створіння» та особливостей його відзначення у різних європейських країнах. Основним завданням симпозіуму, в якому взяли участь богослови та церковні екологи з Австрії, Швейцарії та України, було дослідити потенціал і конкретні можливості, які пропонує міжнародна екологічно-екуменічна ініціатива «Час створіння» для вирішення екологічних проблем на локальному та глобальному рівні.

Професор Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології, виступив з доповіддю на тему «Час відповідальності за створіння в Україні: сучасний стан та перспективи». Доповідач розповів про відзначення Дня Бога Творця в Україні у трьох ключових вимірах життєдіяльності Церкви (літургійному, проголошення Божого слова та дияконії), а також про різні екологічні ініціативи УГКЦ, які мають за мету перевести піклування про створений Богом світ із площини акцій, окремих днів чи навіть часу для створіння (чи то з 14 вересня до 17 жовтня чи у часі Великого посту) у площину повсякденного життя віруючих людей та всього суспільства.

Очільник Екобюро УГКЦ наголосив на тому, що служіння Церкви для збереження створіння є невід’ємною складовою її служіння для спасіння людини та прослави Бога, а також важливим індикатором автентичності та показником цілісності та повноти християнського життя. Особливе зацікавлення учасників симпозіуму викликали презентовані освітньо-виховні видання Бюро УГКЦ з питань екології, в тому числі й видання підготовані на німецькій мові для Церкви Австрії, Німеччини та Швейцарії.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Довідка:

Всесвітня рада Церков та Рада Єпископських Конференцій Європи рекомендують своїм членам відзначати «Час створіння» від 14 вересня до 17 жовтня (за Юліанським календарем) різними молитовними, освітніми та практичними заходами з метою формування стійкої екологічної культури і християнської відповідальності за створений Богом світ.

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.