«З вірою у воскресіння ми сприйняли сумну звістку про геройську смерть нашого брата у Христі» – владика Ярослав (Приріз)

З великим сумом та скорботою сприйняла Дрогобиччина повідомлення про загибель воїна Артура Гулика мешканця м. Борислава. Про це сказав 30 червня під час похоронної відправи владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький

«Разом із кращими синами українського народу він гідно відстоював даровані Богом фундаментальні цінності: людську свободу і права, соборність та незалежність Української держави, гідне майбутнє для співвітчизників», — наголосив єпископ. Уся Україна в цей час єднається у спільній молитві за загиблих героїв нашої землі.

«Ми дякуємо Богові за дар земного життя Артура, за його великі християнські чесноти віри, надії і любові. Адже “немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх”», — сказав архиєрей. Владика Ярослав від імені духовенства та вірних єпархії висловив співчуття родині, близьким та друзям із приводу втрати дорогої людини.

Зазначимо, що Артурові Гулику було 30 років. Він був активним учасником революції гідності. На Майдані в Києві отримав поранення. Із початком зовнішньої агресії, попри те, що потребував операції, не поїхав на лікування за кордон, а записався до Національної гвардії України. 26 червня загинув у бою під Слов’янськом. Із приводу смерті героя в його рідному Бориславі оголошено триденну жалобу.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.