Владика Богдан (Дзюрах) розповів про ситуацію в Україні на зустрічі Генеральних секретарів Єпископських Конференцій Європи

Україну на зустрічі Генеральних секретарів Єпископських Конференцій Європи у Страсбурзі (Франція) представляли владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, владика Віталій Скоморовський, Генеральний секретар Єпископської Конференції Римо-Католицької Церкви в Україні, та владика Ніл (Лущак), Єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії.

Перший день роботи розпочався з обговорення суспільно-політичної ситуації в Україні та ролі Церков в подіях останніх місяців. Владика Богдан у своїй презентації звернув увагу на суспільно-політичний контекст, в якому розвивалися події, що отримали назву «Революція гідності».

Відтак він ознайомив присутніх із тим, як Церкви та релігійні організації України реагували на згадані події, здійснюючи свою душпастирську місію серед драматичних обставин боротьби народу проти диктатури, за утвердження свободи, суспільної справедливості та верховенства права в країні.

Єпископ зауважив, що український народ платить велику ціну за утвердження в суспільстві тих цінностей, котрі є основоположними для Європи сьогодні і які сягають коріннями біблійного бачення людини і людської спільноти: пошана гідності кожної людини, свобода, чесність, солідарність і взаємна відповідальність за долю ближнього і цілого народу. Великим здобутком владика Богдан назвав громадянську зрілість та консолідацію українського суспільства перед лицем зовнішньої агресії та приклад єдності, який подають Церкви і релігійні організації України.

На закінчення своєї презентації Секретар Синоду Єпископів УГКЦ особливо підкреслив важливість знаків солідарності з боку міжнародної спільноти, як рівно ж неоціненний скарб молитовної підтримки, яку відчувають український народ і наша Церква в цих драматичних обставинах. Від імені Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава та всіх вірних Церкви та українських громадян він висловив щиру подяку представникам Католицької Церкви європейський країн за ці прояви християнської та людської солідарності.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.