Віце-маршалок Сейму Польщі високо оцінив внесок УГКЦ у розвиток українсько-польських взаємовідносин

5 листопада 2013 року в приміщенні офісу Патріаршої курії УГКЦ, що на вул. Інститутській у Києві, відбулася зустріч Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з головою польської делегації до Міжпарламентської асамблеї України та Польщі, віце-маршалком Сейму РП Цезари Грабарчиком, Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Польща в Україні Генриком Литвиним, Надзвичайним і Повноважним послом України в Республіці Польща Маркіяном Мальським та депутатом Сейму Республіки Польща Мироном Сичем.

Зустріч відбулася на прохання польської сторони та з нагоди перебування делегації в Києві для участі в VII засіданні Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України та Сейму Республіки Польща.

Під час зустрічі було обговорено питання перспективи європейської інтеграції України та українсько-польського співробітництва у цій сфері, а також перспективи двостороннього співробітництва у культурно-гуманітарній сфері.

Голова польської делегації на Міжпарламентській асамблеї України та Польщі високо оцінив внесок Української Греко-Католицької Церкви в розвиток українсько-польських взаємовідносин на засадах християнського добросусідства та співробітництва. Особливим свідченням цього став акт підписання у Варшаві Українською Греко-Католицькою Церквою та Римо-Католицькою Церквою Польщі спільної декларації примирення і прощення, яка стала знаковою подією в житті українського й польського народів. Цьому ж сприяли зустрічі на найвищому рівні делегації ієрархів УГКЦ з найвищим керівництвом Польської держави: Президентом, Маршалком Сейму та Маршалком Сенату.

Він також висловив сподівання, що й надалі така співпраця буде тільки розвиватися задля спільного свідчення перед європейською спільнотою важливості пам’ятати про наше спільне християнське коріння, як засади суспільного буття. Цю ж думку підтримали обидва посли.

Блаженніший Святослав сказав, що ми готові приймати все добре, що має європейська спільнота й ділитися своїми позитивними досягненнями. Він також наголосив на важливості релігійної сфери у суспільному бутті, зокрема у формуванні моральних засад суспільства та потребі розуміння з боку держави цього факту.

«Партнерські відносини між Церквою та Державою за безумовного дотримання конституційного принципу відокремлення цих двох інституцій – ось шлях до побудови справедливого, заможного та духовно багатого суспільства майбутнього», ? сказав Отець і Глава УГКЦ.

На завершення зустрічі усі учасники констатували потребу дальшої активної співпраці та започаткування нових можливостей взаємопізнання, головно для молоді обох країн.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.