Відкрите обговорення про сучасне радіомовлення у рамках Суспільних днів УГКЦ у студії Радіо “Воскресіння”

У рамках заходу Суспільні дні УГКЦ, за ініціативи Комісії УГКЦ Справедливість і Мир у Львові відбулося «Відкрите обговорення» у колі керівництва та працівників Радіо «Воскресіння» із італійським відомим фахівцем у ділянці аналізу та практики інформації Ніколою Граціані та представниками Комісії о. Олегом Лукою та д. Ярославом Заричанським.

Темою обговорення було сучасне радіомовлення, виклики, проблеми та перспективи діяльності його працівників, відповідальність та значення праці на радіо для суспільства. Зустріч відбулася у львівській студії радіо «Воскресіння», що на вулиці Озаркевича.

Директор і голова правління Фонду сприяння радіо «Воскресіння» Мирослав Павлюк розповів про історію виникнення та розвитку цього радіо. Зосередився на діяльності місцевого радіо, здобутками та актуальними викликами, серед яких є бажання та намір активізовувати особливий акцент на молодь, яка є на сьогодні із найменшим процентним показником слухачів даного радіо.

У свою чергу, представник супроводу делегації президента італійської держави Нікола Граціані зауважив, що зважаючи на більшість людей старшого та похилого віку, які становлять головну кількість слухачів в Україні – радіо є, проте, дуже цінне інформаційне джерело для суспільства, адже й люди старшого і похилого віку становлять невід?ємну частину сім?ї, спільноти, суспільства, які формують і впливають як на дітей, так і на молодь у процесі становлення та розвитку.

Спільний обмін досвідом посприяв погодженню можливих спільних перспектив у творенні співпраці поміж учасниками обговорення, зокрема, Комісією УГКЦ Справедливість і Мир та місцевим радіо у інформаційному просторі через спільні намагання формувати та розвивати українське суспільство на засадах християнських цінностей у світлі Соціального вчення Церкви.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир