Блаженніший Святослав: «Від материнства Діви Марії Церква бере своє материнство»

«Ми переживаємо буремні часи в історії нашого народу. Ми не знаємо, що буде далі… Хтось уже каже, що почався демонтаж Незалежності України. Проте ми певні, що хоч би де ми були, Пречиста Діва Марія, Мати Церкви, завжди є з нами». Таку думку висловив Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у проповіді ( слухати) під час Архиєрейської Божественної Літургії на прощі в Уневі у ніч на 28 серпня.

Цьогорічна проща до Унева зібрала 1400 осіб.

Проповідник пригадав вірним, що в Старому Завіті жінка завжди була уособленням Божого люду. А Пречиста Діва Марія наче втілює всю Церкву Христову, усіх тих дітей, які через таїнство Хрещення стають членами її тіла, містичного тіла Христа, як навчав нас святий апостол Петро.

«Вдивляючись в ікону Успіння Діви Марії – ми вдивляємося в таїнство природи Христової Церкви. Вона є живим членом Христової Церкви, оживляє церковне тіло. Від материнства Діви Марії Церква бере своє материнство», – наголосив Блаженніший Святослав.

«Коли я споглядаю в цю успенську ніч всіх вас: владик, отців, усіх мирян, які прибули на цю молитву – я радше бачу ікону Церкви в Марійському ключі. З різних усюд Вона привела вас сюди, допомагаючи, можливо, перебороти різні перешкоди, щоб ви були сьогодні разом з Нею», – говорив духівник до прочан.

«Для нас, українців, так важливо відчути, що наша Мати-Церква нас любить, пригортає, супроводжує. Наступає момент особливої ніжності, коли ми приступаємо до Таїнств нашої Матері-Церкви, котра готова завжди простити за гріхи, за які ми щиро каємося», – сказав на завершення Предстоятель УГКЦ.

фоторепортаж

 

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.