Україну відвідав Генеральний настоятель Салезіянського Згромадження святого Івана Боско о. Анхель Фернандес Артіме

Україну вперше відвідав нещодавно обраний Генеральний Настоятель Салезіянського Згромадження святого Івана Боско о. Анхель Фернандес Артіме, СДБ. У вівторок, 14 жовтня 2014 р., він взяв участь у святковому Богослужінні з нагоди храмового празника у греко-католицькій церкві Покрови Пресвятої Богородиці у Львові, яку обслуговують отці салезіяни.

Високопреподобний о. Анхель Фернандес Артіме зустрівся зі всіма співбратами двох обрядів, які служать в Україні. У середу, 15 жовтня, він представив нового Настоятеля Української Салезіянської Провінції східного обряду о. Кароля Маніка, вихідця зі Східної Словаччини. Окрему подяку він склав його попереднику о. Оноріно Пістеллато.

В інтерв’ю для Радіо Ватикану о. Анхель Фернандес Артіме розповів про мету свого візиту до Львова та про своє бачення салезіянського служіння в Україні: «Перебуваємо у періоді відзначення двохсотріччя від дня народження святого отця Боско. Це прекрасна нагода, щоб пізнати не лише салезіянську, але й церковну дійсність в Україні». Безпосередньою причиною візиту, за його словами, стало прощання з попереднім настоятелем Провінції, який повертається до Італії, та представлення нового.

«Я дійсно маю прекрасні враження, – зауважив о. Артіме. – Мушу сказати, що я досвідчив чудову українську гостинність тут, при парафії, в салезіянському домі. Одночасно, я мав нагоду побачити народ з великими можливостями, працьовитий, але й страждаючий і стривожений задля актуальної делікатної ситуації». Генеральний Настоятель Отців Салезіян запевнив українців у своїй духовній близькості та молитвах, зазначаючи, що є свідком цієї близькості також з боку вірних в Італії та Іспанії.

Отець Артіме розповів, що вперше мав нагоду ознайомитися із працею співбратів в Україні: «Мушу сказати, що ці прості починання є прекрасними. Наприклад, ось тут, наша присутність серед молоді, підлітків, які справді не мають нікого іншого, хто би ними заопікувався, виглядає дуже схожою до служіння святого отця Боско з першими підлітками, яких той почав збирати. Я мав нагоду побачити молоду салезіянську спільноту, яка прямує вперед з радістю, з готовністю приймати виклики. А чого очікую? Що крок за кроком ця салезіянська харизма, цей спосіб близького перебування з молоддю, матиме великий розвиток». А підставою великої надії є те, що навіть останні події в Україні показали присутність молоді, яка насправді «здатна скеровувати погляд у майбутнє».

Для Радіо Ватикану, Костянтин Чавага

Текст із сайту Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.