УГКЦ закликає владу визнати унікальну роль УКУ в освітньому просторі України

Українська Греко-Католицька Церква закликає Українську державу, а особливо Міністерство освіти і науки, молоді та спорту визнати унікальну роль Українського католицького університету (УКУ) в освітньому просторі України та всіляко сприяти його діяльності. Про це йдеться у Зверненні Синоду Єпископів УГКЦ щодо УКУ, повідомляє департамент інформації УГКЦ

У документі також наголошено, що Церква «не стояла б осторонь, коли б супроти УКУ чинилася якась несправедливість».

Синод висловлює солідарність зі спільнотою УКУ в реалізації місії університету та закликає усіх вірних УГКЦ та людей доброї волі всіляко підтримувати його.

Владики звертають увагу, що УКУ перебуває на стадії «стрімкого зростання». За підтримки людей України та всього світу побудовано унікальний студентський колегіум, перший – після церкви Новомучеників – будинок майбутнього університетського містечка. Заплановано відкриття нових навчальних програм і професійних шкіл. Започатковано нові наукові та видавничі проекти, далекосяжним є вплив університету на складні соціальні питання українського життя. Синод висловлює свою вдячність усім жертводавцям й закликає їх надалі підтримувати УКУ.

В УГКЦ наголошують, що нині університет «закладає підвалини для відновлення й розвитку богословської самобутності усього київського християнства».

Єпископи УГКЦ вітають плани УКУ запровадити повний цикл богословської освіти, який повинен увінчатися програмою докторських студій з богослов’я, церковної історії та церковного права. Також схвалюється започаткування навчально-дослідної програми УКУ «Київське християнство та унійна традиція».

«Ця програма має зміцнити пророчий голос Київської Церкви і сприяти єдності українських Церков Володимирового Хрещення», – наголошують єпископи.

Нагадаємо, що виповнилося 20 років від початку процесу відновлення Львівської богословської академії (ЛБА) і 10 років із дня інавгурації Українського католицького університету (УКУ) у Львові. Саме Університет перебрав довоєнну львівську традицію Богословської академії, заснованої Митрополитом Андреєм (Шептицьким), та повоєнну історичну естафету УКУ, заснованого в Римі Патріархом Йосифом (Сліпим).

 

Департамент інформації УГКЦ

 

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.