УГКЦ готується до проведення VI сесії Патріаршого Собору

3 лютого 2015 року в Івано-Франківську розпочалося чергове засідання робочої групи із впровадження Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року. Засідання провадить Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

На початку владика Кен (Новаківський), керівник робочої групи, привітав усіх учасників та подякував Блаженнішому Святославу, що він, попри те, що цими днями мав бути на молитовному сніданку у Вашингтоні, обрав за пріоритет участь у засіданні робочої групи.

«Найважливіше не те, якою ми б хотіли бачити нашу Церкву в 2020 році, а якою її бачить Господь Бог. Адже, ще коли ми розпочинали роботу над нашою стратегією «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», то й гадки не мали, що наша країна перебуватиме в стані війни. Тому кожний рік вносить свої особливі завдання і нам потрібно бути готовими на них відповідати», – зазначив у своєму слові Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Святослав також сказав, що упродовж днів проведення засідань «ми маємо провести іспит сумління про те, що є зроблено за п’ять років, від початку реалізації стратегії, і які завдання повинні виконати в ближчій і дальшій перспективі».

Серед головних завдань засідання в Івано-Франківську: підготовка VI сесії Патріаршого Собору на тему живої парафії, яка відбудеться у серпні 2015 року. Цьому буде присвячено один день для спільного засідання з секретаріатом VI сесії Собору.

Довідка

Синод Єпископів УГКЦ, який проходив у Бразилії 5 – 11 вересня, затвердив Стратегію розвитку УГКЦ на період до 2020 року. Попередній Синод, який проходив у 2010 році у Львові, створив відповідну робочу групу, що мала сформулювати бачення розвитку УГКЦ за наступні десять років. До цієї групи ввійшли єпископи, які були уповноважені від імені всього Синоду представити таке бачення розвитку Церкви. Відтак була створена ще одна група, яка розробила відповідні механізми для досягнення цієї мети.

Для втілення в життя прийнятої Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року Синод Єпископів визначив робочу групу щодо її реалізації, яку очолив владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський. А кожен єпархіальний єпископ призначив у своїй єпархії/екзархаті особу, яка увійшла до складу робочої групи та координує втілення Стратегії УГКЦ в межах єпархії.

 

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.