У Ватикані обговорюватимуть план протидії торгівлі людьми в контексті новітніх досягнень природничих наук

Від 2 до 3 листопада 2013 р. у Ватикані відбуватиметься міжнародний семінар, присвячений проблемі торгівлі людьми, організований Папською Академією Наук та Папською Академією Суспільних Наук у співпраці з Всесвітньою Федерацією Католицьких Медичних Асоціацій. Ініціатором заходу виступив сам Папа Франциск.

У презентації конференції, тема якої: «Торгівля людськими істотами: сучасне рабство», читаємо, що учасники зустрічі розглянуть реальний стан цього явища, та накреслять план протидії, враховуючи засоби, які на сьогодні можуть запропонувати природничі науки. Як, наприклад, створення цифрових реєстрів для порівняння ДНК неідентифікованих зниклих безвісти дітей (включаючи випадки незаконного усиновлення), з ДНК батьків, які повідомили про зникнення.

Ніхто не може заперечити, що торгівля людськими істотами є жахливим злочином та важким порушенням фундаментальних прав людини. Згідно із звітами за минулий рік, Міжнародна Організація Праці та інші органи при ООН припускають, що в період між 2010 та 2012 роками майже 21 мільйон людей стали жертвами примусової праці, включаючи також жертви торгівлі людьми з метою примусу до праці чи сексуальної експлуатації. Згідно з оцінками, щороку приблизно 2 мільйони людей є жертвами торгівлі людьми, пов’язаними з сексуальними зловживаннями, з яких 60% становлять дівчата. Приблизно 20 тисяч людей стають жертвами нелегальної торгівлі органами.

На думку деяких спостерігачів, найближчими роками торгівля людьми перевершить незаконний обіг наркотиків та зброї, стаючи найприбутковішою злочинною діяльністю у світі. Але, на жаль, багато міжнародних інституцій з різних причин «повернулися спиною» до цієї проблеми.

Ось чому Папська Академія Наук, Папська Академія Суспільних Наук та Федерація Католицьких Медичних Асоціацій не могли не відгукнутися на заклик Папи Франциска, висловлюючи вдячність за те, що він вказав на одну з найбільших соціальних трагедій нашого часу, як також за виявлену до них довіру.

Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.