У Львові моляться за невинно убієнних патріотів і героїв України

Впродовж 21-23 лютого 2014 р. по всіх храмах Львівської архиєпархії  священики звершуватимуть поминальні Богослужіння за упокій душ невинно убитих.

У суботу, 22 лютого, в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулось заупокійне Богослужіння за загиблим у Києві Богданом Сольчаником, викладачем Українського католицького університету. Божественна Літургія та похорон відбудеться в неділю, 23 лютого, в м. Старий Самбір у церкві св. Миколая о 12:00 год. Виїзд на похорон Богдана Сольчаника зі Львова до Старого Самбора буде організовано автобусами в неділю о 9:00 год. від музею «Арсенал» (вул. Підвальна, 5).

На львівському майдані священнослужителі різних християнських конфесій відслужили панахиду в пам’ять загиблих героїв. Очолив Богослужіння за участю понад тисячі львів’ян Преосвященний владика Венедикт.
«Всі ці події на Майдані – привід задуматися, чому нас хотів навчити цим Господь, що хотів показати цією ситуацією. Бог нам дав ці події, щоб ми змінювалися. Ми так очікуємо «перезавантаження» Верховної Ради, Кабінету Міністрів, виборів Президента. Але водночас так мало думаємо про те, що нам самим потрібно «перезавантажитися», усунути зі свого життя фальш, несправедливість, хабарництво, нечесність, подвійність стандартів», – звернувся до громади Львова владика Венедикт зі сцени, повідомляє прес-служба Львівської архиєпархії УГКЦ.
«Ми очікуємо змін від когось, а самі не змінюємось. Напевно, саме цьому Бог хотів нас навчити», – додав єпископ.

Нагадаємо, під час сутичок між активістами Майдану та силовиками у Києві 18-21 лютого загинуло 13 мешканців Львова та області, а загалом від початку Майдану полягло 15 героїв. Вічная пам’ять!

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.