У Львові дівчата з проблемних сімей мешкатимуть у “Домі надії”

Важливо усвідомити, що всі люди належать до однієї християнської родини. Через Божу любов ми можемо допомагати членам нашої християнської родини, особливо потребуючим. Так, дівчата, які мешкатимуть у “Домі надії”, молитимуться і, таким чином, будуть духовно рости. Про це сказав у своєму вітальному слові владика Давид (Мотюк), Єпарх Едмонтонський УГКЦ, який спеціально прибув на освячення приміщення “Дому надії” 10 серпня у Львові. Разом із владикою Давидом до Львова приїхало близько 30 вірних-благодійників із Едмонтонської єпархії УГКЦ.

Як відомо, півроку тому в Канаді помер Алекс Вернер, меценат, який був вихідцем України. Він прагнув допомагати наймолодшим скривдженим в Україні. Тому цей благодійник половину свого майна залишив на потреби Едмонтонської єпархії УГКЦ та знедоленим дітям в Україні. Втілити в життя задум Вернера вдалося п. Любі Ковальчик в проекті “Дім надії” спільно із сестрами служебницями НДМ у Львові.

“Дім надії” – це триповерхова будівля, у якій проживатиме 22 дівчини із потребуючих сімей віком від 15 до 23 років. У такому Домі, як зазначають самі монахині, дівчат готуватимуть до майбутнього життя.

Після освячення будівлі владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ, зауважив, що багато людей не вірять в реалізацію благодійних проектів, скептично дивляться на осіб, які докладають зусиль, щоб втілити в життя “справжню любов до ближніх”. “Тільки час показує, що плани та мрії добрих людей – благословенні Богом. Кланяюся й дякую тим людям, які не шкодують своїх коштів та старань, щоб служити іншим! Дах над головою та опіка над потребуючими варті великої пошани для тих, хто створює ці умови й пам’ятає про осіб, що опиняються у матеріальній скруті”, – сказав владика Ігор. Єпископ закликав сестер служебниць “не жаліти себе у служінні ближнім в “Домі надії”, а віддатися цій службі всім своїм єством”.

Про важливість такого Дому наголошує в листі-привітанні Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ. Цього листа зачитав о. Петро Рак, голова Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ, і в ньому,зокрема, йшлося: “Бажаю, щоб молитвою та жертовною працею для добра людських душ сестри служебниці сповнювали свою харизму – виховувати серце народу, допомагаючи потребуючій молоді у виборі та формуванні активної життєвої позиції, засвоєнні норм та вартостей суспільства, втіленні християнських цінностей у суспільному середовищі”.

Від імені генеральної настоятельки СНДМ с. Терези Слоти привітального листа зачитала с. Дженес Солюк, вислужена головна настоятелька СНДМ. А с. Боніфатія, провінційна настоятелька СНДМ в Україні, висловила сподівання, що дівчата, які проживатимуть у Домі, розвиватимуть свої, дані Богом, таланти.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.