У Києві говоритимуть про громадянську відповідальність

13 грудня в Київському національному університеті імені Т. Шевченка відбудеться конференція на тему «Громадянська відповідальність як суспільна цінність» у рамках Суспільних днів УГКЦ.

Мета круглого столу полягає у сприянні зміцненню відкритого та демократичного суспільства, що спирається на верховенство права та базується на засадах прав людини, відкритості та відповідальності влади на усіх рівнях, відданості спільному благу як меті та провідному критерію політичного життя.

Захід організовують кафедра політології Київського національного університету імені Т. Шевченка, Науково-дослідний інститут соціальної доктрини Церкви у м. Мюнхенгладбах (Німеччина) та Комісія УГКЦ «Справедливість і мир».

Під час заходу будуть обговорюватися питання, пов’язані з відповідальністю політичних акторів як фактора суспільного розвитку, громадянське суспільство як основний суспільний інститут формування відповідальності громадян, соціальної відповідальності та етики бізнесу, бізнесу та духовних цінностей, соціальної політики держави.

Це далеко не повний перелік питань, які будуть винесені на обговорення.

У заході візьмуть участь монс. проф. Петер Шаленберг, директор Науково-дослідного інституту соціальної доктрини Церкви, проф. Луіджино Бруні, кафедра політичної економіки Університету Бікока (Мілан, Італія) та Університету LUMSA (Рим, Італія), проф. Володимир Цвих, завідувач  кафедри політології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Його Блаженство Любомир кардинал Гузар, Архиєпископ-емерит УГКЦ, проф. Анатолій Приятельчук, кафедра філософії гуманітарних наук Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Початок круглого столу о 11:00, він проходитиме за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 60, КНУ ім. Т. Шевченка, ауд. 204, головний («Червоний») корпус.

«Громадянська відповідальність як суспільна чеснота» – тема цьогорічних суспільних днів, які проходять у різних куточках України. Вони є культурною лабораторією, в якій можна обмінюватися думками та досвідом, вивчати наявні проблеми та визначати нові напрямки діяльності.


Комісія УГКЦ «Справедливість і мир»

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.