Синод Єпископів УГКЦ обрав новий склад Постійного Синоду

Синод Єпископів УГКЦ, який проходить у Портаж-ла-Прері, що біля Вінніпега (Канада), на своєму засіданні в п’ятницю обрав новий склад Постійного Синоду. Мандат синодальних отців для служіння в Постійному Синоді на наступні п’ять років отримали такі владики: Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський, Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, Борис (Ґудзяк), новоіменований Апостольський екзарх для українців-католиків Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії.

Блаженніший Святослав подякував попередньому складу Постійного Синоду – Владиці Ігореві (Возьняку), Архиєпископу і Митрополиту Львівському, Владиці Василеві (Семенюку), Архиєпископу і Митрополиту Тернопільському, Владиці Павлові (Хомницькому), Єпарху Стемфордському, та Владиці Давидові (Мотюку), Єпарху Едмонтонському, – за їхнє жертовне і успішне служіння та привітав новообраних членів Постійного Синоду.

 

Довідка

Постійний Синод – це група єпископів, яка працює від імені Патріаршого Синоду і є дорадчим органом для Глави Церкви. Кодекс канонів Східних Церков зазначає, що Постійний Синод складається з Патріарха і чотирьох єпископів, призначених на п’ятиріччя. Троє з цих єпископів обираються Синодом Єпископів патріаршої Церкви, серед яких принаймні двоє повинні бути з-поміж єпархіальних єпископів, а одного іменує Патріарх (кан. 115, § 1, 2, 3).

 

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.