Священик УГКЦ підтримує гвардійців в зоні АТО

Вже кілька днів у зоні бойових дій на сході гвардійців підтримує священик та група психологів Національної гвардії України. Командування Національної гвардії створило спеціальну групу з морально-психологічного супроводження службово-бойової діяльності особового складу в АТО. Психологи гвардії разом з священиком Української Греко-Католицької Церкви отцем Ігорем Федоришиним  об’їжджають блокпости, аби надати допомогу кожному, хто її потребує.

 

Головне завдання психологів – вивчити морально-психологічний стан бійців безпосередньо на місцях несення служби, надати оцінку стану кожного бійця, визначити, чи може він продовжувати виконання завдань.

Отець Ігор Федоришин має неабиякий досвід військового капелана. Майже рік (2009-2010 р.р.) він був у Косово в складі українського миротворчого контингенту на посаді офіцера з питань релігії та додатково виконував обов’язки військового капелана.

«Перебуваючи далеко від сім’ї та в постійній небезпеці, військові мають потребу в психологічному розвантаженні, в задоволенні духовних потреб, в спілкуванні на різні теми, в обговоренні різних питань, що стосуються потреб душі», – розповідає отець Ігор. – А тому наша місія сьогодні неабияк актуальна».

http://vv.gov.ua/

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.