Сподіваюся, що канонізація Івана Павла ІІ та Івана ХХІІІ дасть новий поштовх до щоденної та витривалої праці Церкви

«Дякую польському народові і Церкві Польщі за дар Івана Павла ІІ. Всі ми збагатилися цим даром», – сказав Папа Франциск у відеозверненні, яке у п’ятницю, 25 квітня 2014 р., вранці транслювалося на польському телебаченні.

Звертаючись до земляків Папи Войтили, Святіший Отець зазначив, що дуже радіє з приводу того, що саме йому випало проголосити його святість, від імені всього Божого люду дякуючи Іванові Павлові ІІ за «його невтомне служіння, духовний провід, за те, що він ввів Церкву у третє тисячоріччя віри та за його надзвичайне свідчення святості».

У цьому контексті, коментуючи слова блаженного Івана Павла ІІ з проповіді з нагоди урочистого початку Петрового служіння: «Не бійтеся! Відчиніть, навіть більше – навстіж відкрийте двері Христові!», – Папа Франциск пригадав сказане своїм попередником Венедиктом XVI три роки тому, під час беатифікації: «Те, що новообраний Папа просив усіх, він сам здійснював першим: він відкрив суспільство, культуру, політичні та економічні системи для Христа, розвернувши із силою велета, – силою, що походила від Бога, – тенденції, які здавалися незворотними».

«Всі ми знаємо, – зауважив Святіший Отець, – що перед тим, як пройти шляхами світу, Кароль Войтила виростав до служіння Христові та Церкві у своїй батьківщині Польщі. Саме там сформувалося його серце, яке згодом розширилося до вселенських розмірів». Тому, склавши подяку польському народові за дар Івана Павла ІІ, Папа Франциск наголосив, що він і надалі нас надихає: «Нас надихають його слова, його писання, його жести та стиль служіння. Нас надихає його страждання, пережите з героїчною надією. Нас надихає його цілковите ввірення себе Христові, Відкупителеві людини, та Богоматері».

Глава Католицької Церкви висловив сподівання, що канонізація Івана Павла ІІ та Івана ХХІІІ дасть новий поштовх до щоденної та витривалої праці Церкви у здійсненні її місії, та висловив радість з приводу майбутньої подорожі до Польщі, запланованої на 2016 рік з нагоди Всесвітнього Дня молоді у Кракові.

Текст із сайту Радіо Ватикану
Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.