Собор Одеського та Кримського екзархатів УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»

30 жовтня в м. Херсоні при василіанському монастирі відбувся собор Одеського та Кримського екзархатів УГКЦ на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Собор, на який прибули духовенство і миряни з усіх куточків екзархатів, розпочався урочистою Архиєрейською Божественною Літургією у храмі Святого Володимира Великого, яку очолив владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський та Адміністратор Кримський. Співлужили з екзархом усі священики Одеського екзархату, а Кримський екзархат представляв преподобний о. Йосиф Будай, ЧСВВ.

ідкриваючи Собор, у своєму вступному слові владика Михайло зазначив: «Цей Собор є тим місцем, в якому можна приглянутися, як виглядає життя наших парафій, екзархатів. Маємо серйозно застановитися над такими аспектами: провід, Літургія, катехизація,спільнота, служіння і місійність. Подумаймо, як ті складові парафіяльного життя розвинути, щоб наші парафіяльні спільноти по-новому ожили».

Доповідачами під час засідань Собору були о. Андрій Стадницький та о. Сергій Швагла, обидва із Львівської архиєпархії. Доповідачі поділилися досвідом розвитку своїх парафій у сільській і міській місцевостях. Миряни взяли активну участь в обговоренні доповідей, а опісля під час роботи в групах подали свої пропозиції, що ми маємо робити, щоб наші парафії були справді живими, до яких люди хотіли б приходити, залишатися в них і розвивати своє духовне життя в Христі.

Закінчив свою роботу Собор Молебнем до Пресвятої Богородиці. «Собор подав дуже цікаві пропозиції, які будуть передані до розгляду на всецерковний Патріарший Собор, що має відбутися наступного року в Івано-Франківську. Також варто зауважити, що Собор проходив на високому організаційному рівні. Роз’їжджаючись до своїх парафій, всі учасники були сповненні великою радістю і вдячністю владиці Михайлові організаційному комітетові та василіанській обителі за тепле і щедре прийняття», – відзначив о. Іван Третяк, протопресвітер Кіровоградський.

фоторепортаж

Прес-служба Одеського екзархату

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.