«Сам Бог сьогодні радіє нашими радощами і страждає нашими болями», – Глава УГКЦ з нагоди Різдва

Свято Різдва – є святом близькості людини до Бога. Цей свято воплочення, бо вічний всемогутній Бог, воплотившись в людину, стає видимим, тендітним і, по-людськи, слабким. Сьогодні ми святкуємо Різдво в драматичних обставинах війни, коли ми повинні боротися за свою свободу і незалежність Української держави. Ми святкуємо різдвяний день в той час, коли багато українців переселені зі своїх домівок, коли наші воїни своїми грудьми затуляють наше життя і є багато поранених і тих, хто страждають від голоду і холоду.

Про це у відеоблозі для «Живого.ТБ» з нагоди Різдва Господа нашого Ісуса Христа сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Глава Церкви переконаний, що Спаситель присутній в житті тих, хто «сьогодні відчуває смуток», тому Він заміняє його на радість: «Він сьогодні є силою слабких, надією для безнадійних. Така внутрішня близькість людини до Бога в таких драматичних обставинах є сенсом різдвяної радості 2015-го року».

Предстоятель Церкви вважає, що ми повинні наново замислитися і збагнути сенс різдвяного свята: «Наприклад, протягом року ми не раз відчували, що не все можемо власними силами досягнути, адже є певна межа людського терпіння, життя і смерті. Ми відчуваємо, що потребуємо спасіння, адже власними силами не можемо себе врятувати. Сенс Різдва полягає в тому, що наш Спаситель ось приходить!»

Блаженніший Святослав пригадав, свідчення одного воїна АТО, який повертаючись із фронту, їхав з одним товаришем, який був невіруючим. На фронті він відчув межу власного зусилля і Божого спасіння. Цей воїн вертався із словами: «Все ж таки, там хтось є!» «Цей «хтось» сьогодні нам об’являється як Ісус Христос – Воплочений Бог, Спаситель світу», – підкреслив Глава УГКЦ.

Наостанок Першоієрарх УГКЦ заохотив усіх, і великих, і малих, колядувати, адже колядки – простий і глибокий спосіб оспівування таїнства воплочення Бога. «Запрошую усіх вдуматися в слова коляди, бо колядуємо ми тому, щоб сповіщати радість того, що з нами – Бог, усім, хто є поруч. Тому самі колядуймо і спішімо з колядою до інших. Тоді ми разом відчуємо, що є сильні, оспівуючи нашого Спасителя. Колядуймо і відкриваймо для себе і тих, хто поруч нас, всемогутнього Бога, народженого Спасителя».

 

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.