Призначено нових ректорів Івано-Франківської теологічної академії та духовної семінарії

У зв’язку з призначенням єпископа-помічника в Івано-Франківській архиєпархії, колегія єпархіальних радників, 12 червня, прийняла деякі зміни у керівних посадах ІФДС та ІФТА.

На зустрічі професорсько-викладацького складу ІФДС та ІФТА з Архиєпископом і Митрополитом Івано-Франківським Володимиром (Війтишином), було представлено нових ректорів духовної семінарії та теологічної академії, повідомив для прес-служби архиєпархії прес-центр ІФДС.

Після привітального слова Митрополита Володимира, о. д-р Олег Каськів зачитав декрет, про відкликання Владики Софрона (Мудрого) з посади Ректора ІФТА та присвоєння титулу почесного ректора. Також було висловлено подяку владиці-емериту за вкладену працю та розвиток теологічної академії. У зв’язку з вакантною посадою ректора Академії на цю посаду переведено, з посади ректора ІФДС, протоієрея Олександра Левицького. Ще однією новиною стало призначення на посаду ректора ІФДС митрофорного протоієрея Олега Каськіва.

Також в цей день о. Олександр Левицький презентував авторську монографію, яка має назву «Історично-юридичний розвиток партикулярного права Київської Церкви в 1596-2004 роках». Дана монографія висвітлює процес становлення партикулярного права Української Греко-Католицької Церкви від Берестейської Унії (1596 р.) до новітніх часів (2004 р.). Ця книга стане в нагоді дослідникам Східного канонічного права, працівникам церковних трибуналів та всім, хто цікавиться питаннями партикулярного права УГКЦ. На завершення презентації, о. Олександр зауважив, що свою працю він присвятив 25-літтю легалізації Української Греко-Католицької Церкви.

До слова були запрошені також і рецензенти даної книги, о. Віталій Токар та о. Олег Каськів. Вони зазначили важливість даної публікації у розвитку нашого партикулярного права.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

 

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.