Проща освітян до Зарваниці

У Марійському духовному центрі, що в с. Зарваниці на Тернопільщині, 28 вересня 2013 року відбулася Всеукраїнська проща освітян. Організаторами цього заходу виступила Комісія УГКЦ у справах освіти та виховання і Комісія у справах мирян УГКЦ спільно з єпархіальними комісіями. Про це повідомили в Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання.

Освітяни, котрі прибули із Львівської, Івано-Франківської і Тернопільсько-Зборівської архиєпархій, узяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський. Програму прощі продовжив виступ хору та оркестру народних інструментів Чортківського обласного педагогічного училища імені Олександра Барвінського.

Конференція «Покликання і місія християнського вчителя: аспекти професійних та духовних викликів» збагатила освітян новими думками та стала доброю нагодою для духовному росту. Серед доповідачів конференції були: о. Володимир Демчук, ліцензіат соціальної етики, голова Комісії у справах освіти та виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, Богдан Максимович, головний інженер проекту ДП “Львівдіпронаф­тохім”, член Педагогічного товариства імені Григорія Ващенка, о. Йосафат Фітель, ЧСВВ, магістр богослов’я, заступник голови Комісії у справах освіти та виховання Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, о. Василь Білаш, голова Комісії УГКЦ у справах мирян.

На конференції звучали теми: «Вибрані освітньо-виховні аспекти соціальної доктрини Церкви», «Моральні виклики професії вчителя у формуванні нового світогляду: системний підхід», «Покликання та місія християнського вчителя: аспекти професійних і духовних викликів», «Потреба створення української християнської асоціації вчителів».

Сестра Христофора Буштин, СНДМ, голова Комісії у справах освіти та виховання, запросила всіх учасників узяти участь у роботі груп, щоб поділитися своїми думками щодо практичних шляхів втілення християнських цінностей у навчально-виховному процесі. Результатом конференції стало рішення учасників про доцільність створення мирянської організації – Української християнської асоціації вчителів, щоб творити середовище професійно-духовного зростання вчителя задля достовірного свідчення християнських цінностей.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.