«Проголосивши Рік віри, своїм покірним вчинком Ви дали всім нам надзвичайну науку віри», – Глава УГКЦ Святішому Отцеві Венедиктові XVI

Українська Греко-Католицька Церква з великим сумом і зворушенням сприйняла зречення з престолу Папи Римського Венедикта XVI. Про це йдеться у листі Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави УГКЦ.

«З одного боку, ми відчуваємо себе осиротілими, оскільки у Вашій особі вірні нашої Церкви завжди бачили Отця Церкви, – Отця, котрий багато разів звертався із батьківським словом до нашого народу його рідною мовою з нагоди різних подій в Апостольській Столиці. З іншого – у цей історичний момент бажаємо запевнити Вашу Святість у нашій близькості та синівській відданості», – читаємо у зверненні Першоієрарха УГКЦ.

Блаженніший Святослав від свого імені та від імені Синоду Єпископів УГКЦ, духовенства, чернецтва та мирян, а також від імені всіх українців висловив щиру подяку Святішому Отцю за «сміливе свідчення віри, за мудрий провід Вселенською Церквою і за цілковиту посвяту справі Христа».

Предстоятель УГКЦ додав, що вірні завжди пам’ятатимуть послання, навчання та проповіді Святішого Отця щодо правильної доктрини віри та християнського способу життя.

«В особливий спосіб хочемо подякувати Вам, Святіший Отче, за те, що Ви так мужньо проголошували незмінну правду про Бога та людину, обстоюючи моральні цінності, а також здорові громадянські та демократичні цінності в сучасному суспільстві», – йдеться у заяві Блаженнішого Святослава.

Також Глава УГКЦ від імені вірних подякував Святішому Отцю за те, що він «по-батьківському турбувався про розвиток нашої Церкви, приділяючи належну увагу розбудові її структур як в Україні, так і за кордоном», а також за благословення на створення трьох нових митрополій у Західній Україні.

«Святіший Отче, проголосивши Рік віри, своїм покірним вчинком Ви подали усім нам надзвичайну науку віри. Ваш мужній вибір надихає і заохочує нас повністю довіритися нашому Господеві, який добре дбає про свою Церкву», – написав Блаженніший Святослав.

Предстоятель УГКЦ побажав: «Ваша Святосте, нехай Усемилостивий Господь обдарує Вас своїми безмежними благодатями і нехай дарує Вам ще багато років життя, щоб Ви могли своєю мудрістю та духовною силою ще послужити Вселенській Церкві на многії та благії літа!»

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.