Проблематику, пов’язану зі старінням та інвалідністю, обговорюватимуть на Пленарній асамблеї Папської Академії Pro Vita

«Старіння та інвалідність», – такою є тема Генеральної Асамблеї Папської Академії «За життя», яка у днях від 19 до 22 лютого 2014 року відбуватиметься у Римі. Зустріч також стане нагодою відсвяткувати 20-ту річницю цієї Папської Академії, створеної блаженним Іваном Павлом ІІ 11 лютого 1994 року. В рамках Загальної Асамблеї від 20 до 21 лютого на таку ж тему відбуватиметься cемінар, у якому зможуть взяти участь науковці, дослідники, працівники сфери охорони здоров’я та студенти, зацікавлені у поглибленні цієї теми з філософсько-богословської, моральної, медично-санітарної, культурної та суспільної перспектив.

У прес-релізі з цієї нагоди архиєпископ Ігнасіо Караско-де-Пауля, Президент Папської Академії Pro vita пояснює, що «досягнення значного віку, зазвичай, несе за собою важливі наслідки щодо фізичних та інтелектуальних можливостей. Ці неповносравності іноді можуть внести зміни в життя кожної людини, обмежуючи автономність, помножуючи щоденні проблеми як для самої особи, так і для сім’ї, а також – для суспільства. Церква, – додає Президент Папської Академії, – покликана наново замислитися над цими ситуаціями, щоб зробити свій вклад та надавати якіснішу й якнайвідповіднішу підтримку».

Під час трьох сесій семінару будуть обговорені найактуальніші у сучасному суспільному дискурсі теми, такі як, наприклад, культурні та соціальні проблеми похилої віком особи з обмеженими можливостями, міжнародні документи на захист похилих віком, хвороби, які можуть привести до інвалідності, медичне забезпечення, якого потребує хвора особа, антропологічний вимір та етичні принципи, які повинні застосовувати медичні структури та працівники, духовні потреби неповносправної особи, особлива увага Церкви до похилих віком осіб та осіб з особливими потребами.

Папська Академія «За життя» (PAV) – це ватиканське наукове співтовариство, завданням якого є вивчення проблем, що стосуються захисту людського життя та гідності людської особи, поширення культури життя, згідно з навчанням Церкви. Її членів призначає Святіший Отець на основі їхньої професійності та компетентності, не зважаючи на релігійну та національну приналежність. Але, коли особа приймає це призначення, то зобов’язується діяти згідно з навчанням Церкви. Серед її членів є також представники України: професори доктор Мечислав Ґжеґоцький та доктор Іван Луць, а членом-кореспондентом – о. доктор Ігор Бойко.

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.