Про радість життя говоритимуть на зустрічі відповідальних за академічне душпастирство РЄКЄ

Від 23 до 26 березня 2014 р. в столиці Албанії м. Тірані проходитиме засідання відповідальних за академічне душпастирство в єпископатах, які є членами Ради Єпископських Конференцій Європи. Тема конференції: «Радість жити та життя, як дар, який отримується, і скарб, якого слід шукати», є дуже важливим питанням університетського капеланства.

«Університетське середовище, – пояснює о. Майкл Ремері, заступник Генерального Секретаря РЄКЄ та співорганізатор зустрічі, – є винятковим місцем досліджень, опрацювання та передавання знання. А щоб бути всеохоплюючим, це знання не може обмежитися чисто науковими дослідженнями, але також включає пошук джерела справжнього щастя у житті». За словами священика, юний студент не завжди розуміє, що пошук провізоричного та мінливого добробуту не здатний «погасити вроджене прагнення радості та щастя». А джерело «триваючої та повної радості», яким є Христос, кожному студентові може запропонувати Церква. «Саме таким є сьогоднішнє завдання академічного душпастирства: пов’язати чисто науковий пошук із пошуком власної особистості та щастя. І цей виклик є дуже невідкладним у Албанії, країні, яка протягом довгого періоду перебувала під гнітом насильного державного атеїзму», – зазначив о. Ремері.

Тридцятка делегатів з різних європейських країн також матиме нагоду представити стан академічного душпастирства у своїх єпископатах, обговорити різні питання, зокрема, як звіщати Христа сьогодні, особливо, у пост-атеїстичних суспільствах.

Текст із сторінки  Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.