Праці ІІІ Надзвичайної Загальної Асамблеї Синоду Єпископів наближаються до заключного етапу

Добігають до завершення праці ІІІ Надзвичайної Загальної Асамблеї Синоду Єпископів на тему «Виклики душпастирства сім’ї в контексті євангелізації». У четвер, 16 жовтня 2014 р., вранці, відбулися чергові засідання малих груп, які о 10-й годині віддали свої напрацювання у секретаріат Синоду, після чого розпочалося 12-те загальне зібрання, під час якого напрацювання груп було представлене до уваги всіх отців Синоду.

Над пропозиціями до кінцевих документів, а це є Послання Синоду та Синодальний Звіт, отці синоду працювали у 10-групах. Це були три італомовні, три англомовні, дві іспаномовні та дві франкомовні. У четвер після обіду та у п’ятницю вранці не буде засідань, а триватиме приготування кінцевих документів, які будуть обговорені та проголосовані під час останніх загальних зібрань у п’ятницю ввечері та в суботу.

Представлення Послання ІІІ Надзвичайної Загальної Асамблеї Синоду Єпископів відбудеться під час прес-конференції у Ватиканському прес-центрі, запланованої на суботу, 18 жовтня. А в неділю Папа Франциск очолить Святу Месу з нагоди закриття цього синодального зібрання, під час якої проголосить блаженним Слугу Божого Папу Павла VI, між заслугами якого, серед іншого, є заснування папського Синоду Єпископів.

Під час брифінгу у Ватиканському прес-центрі, що відбувся 16 жовтня, о. Федеріко Ломбарді, ТІ, повідомив, що підсумки праць малих груп, тобто, ті доповіді, які їхні представники зачитали під час 12-го загального зібрання, шляхом голосування синодальних отців вирішено опублікувати. Зокрема, з огляду й на те, що оскільки було оприлюднено доповідь за підсумками дискусій, що викликала неабияке зацікавлення і часто неоднозначну реакцію в засобах комунікації, то цілком справедливою вважається необхідність того, щоб були оприлюднені напрацювання, які є реакцією самих же синодальних отців на згаданий документ.

Отець Ломбарді підкреслив, що праці Синоду рухаються вперед, з чітким бажанням відкритості, прозорості та широкої участі, на чому неодноразово наголошували доповідачі у залі засідань. Але слід пам’ятати про те, що й ці документи, тобто, підсумки праці малих груп, не мають офіційного та остаточного характеру. Вони є лише черговим етапом синодального шляху, а тому не слід їх інтерпретувати, як результати Синоду.

Текст із сайту Радіо Ватикану

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.