Постійний Синод УГКЦ розпочав свою роботу

Постійний Синод УГКЦ розпочав свою роботу в Дрогобичі посвятою Реколекційного дому Самбірсько-Дрогобицької єпархії, що знаходиться на вулиці Козловського, 57.

Чин посвяти очолив владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський. Із ним співслужили владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський (Західна Канада), владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, та владика Григорій (Комар), Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, а також представники духовенства єпархії. Присутніми були працівники Єпархіального управління, працівники Реколекційного центру та інші запрошені гості.

У своєму привітальному слові владика Володимир підкреслив, що посвяченням цього дому, який служитиме потребам в тому числі і потребуючих священиків-емеритів, Церква показує, що вона не лише молиться за потребуючих, а й намагається нести їм конкретну матеріальну та соціальну поміч. Це, на думку проповідника, тим цінніше, що робиться воно в часах глибокої економічної кризи, спричиненої воєнним лихоліттям на Сході. Він висловив переконання, що Самбірсько-Дрогобицька єпархія нині є однією з найкращих в нашій Церкві та служить прикладом до наслідування для інших у своєму служінні Богові і людям.

Владика Ярослав подякував присутнім, а зокрема – будівничим Реколекційного дому, меценатам та працівникам, а також представникам місцевої влади, яка свого часу передала Церкві цю будівлю, яка була в досить занедбаному стані, а сьогодні, після ґрунтовних відновлюваних робіт, буде служити потребуючим та тим самим приносити славу Богові. Він наголосив, що Церква і надалі здійснюватиме своє служіння потребуючій людині, щоб таким чином робити дієвою свою євангельську проповідь. Архиєрей подякував працівникам єпархіального управління за ревне і повне самопожертви служіння, яке він назвав їхньою «літургією життя».

Головна тема робочих засідань Постійного Синоду – підготовка до майбутніх Синоду Єпископів та VI сесії Патріаршого Собору, які відбуватимуться наприкінці серпня – у першій декаді вересня цього року в Івано-Франківську.
Постійний Синод вперше проводить свої засідання в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії.

http://news.ugcc.ua/

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.