Папа виступить під час відкриття всесвітньої виставки «EXPO 2015»

У п’ятницю, 1 травня 2015 р., Папа Франциск виступить за посередництвом телемосту під час відкриття «Всесвітньої виставки – 2015», яка проходитиме до 31 жовтня в північноіталійському місті Мілані. Сполучення стало можливим завдяки співпраці Ватиканського Телевізійного Центру та Італійського Телебачення. Це рішення святішого Отця взяти участь у відкритті «EXPO2015» вказує на заанґажування Церкви у питання, заторкнуті темою виставки: «Нагодувати планету. Енергія для життя».

Зазначимо, що Католицька Церква братиме участь в заході у різних формах. Як ми вже повідомляли, Апостольська Столиця офіційно бере участь у виставці, як країна-учасник, приготувавши свій павільйон, тема якого «Не хлібом єдиним». Експозиція висвітлена у чотирьох темах «Сад, який слід оберігати», «Їжа, щоб нею ділитися», «Пожива, яка виховує» та «Хліб, який уприсутнює Бога у світі», що стануть нагодою для призадуми над справедливістю, миром, взаєминами між народами, економікою та екологією у світлі віри в світі.

Свій виставковий простір матиме також «Caritas Internationalis», орган, який об’єднує всі представництва «Карітас» у світі. Він бере участь у «EXPO2015» в якості громадської організації, а головною темою експозиції є заклик: «Ділитися, щоб помножувати. Ламання хліба», що висвітлює заанґажування «Карітас» в боротьбі з трагедією голоду.

Крім того, Міланська архидієцезія вже від дня оголошення місця проведення цьогорічної Всесвітньої виставки, з належною увагою ставиться до ініціативи, як до слушної душпастирської нагоди, присвячуючи різні промови й роздуми питанням, покликаним у світлі головної теми «EXPO2015» збагатити щоденне життя та шляхи віри. Місцева Церква приготувала серію заходів і зустрічей, що вже відбулися та відбуватимуться протягом найближчих місяців в її понад 1100 парафіях.

http://uk.radiovaticana.va/

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.